Fagkursus logo

Hør og uld - det nye sort

Hvis vi i højere grad anvender fibre fra planten hør, kan vi så gøre gøre tekstilproduktionen mere miljøvenlig? 

Skal vi fortsat være vidner til, at fåreavlere må brænde bjerge af uld af, fordi der ingen efterspørgsel er på det eller kan vi med fordel for miljøet i langt højere grad anvende uld til vore tekstiler? 

Det er blandet andet nogle af de spørgsmål, dette foredrag vil belyse. Men først og fremmest fortælles der om de to naturmaterialer hør og ulds helt særlige egenskaber og kvaliteter. 

Vi vil kigge på, hvordan vi skal håndterer såvel fibrene som de færdige produkter af fibrene og foredraget vil endvidere give et kort og fascinerende rids over, hvordan de to materialer tidligere i historien er blevet anvendt.

Undervejs i foredraget er der indlagt et par ”miniworkshops”, der vil give mulighed for at få fingrene i materialerne og derved en fornemmelse af deres kvaliteter og egenskaber.
Vi skal selvfølgelig føle, høre, lugte til de to fibertyper. Du vil af denne aften forhåbentlig få mere lyst til at klæde dig i hør eller uld - og du vil vide mere om, hvordan du plejer og vedligeholder dit hør og uld. 

kursusoplysninger

Kursusnummer
19050

Tilmeldingsfrist
22.01.2019

Dato og tid

Tor 31.01.2019 18:30-21:30

Instruktør
Anne Marie Nielsen

Undervisningssted
Kulturmaskinen
Farvergården 7
5000 Odense C

Lokale
Tekstilværkstedet

Pris
100,-