Klassisk broderi i nye klæder

Broderiet fortæller


Med udgangspunkt i de historiske tapeter, skal vi lære fremgangsmåden til broderede illustrationer. Et simpelt motiv og lidt tekst kan sprede budskaber, stemninger eller holdninger, men det kan også fortælle historier der trækker tråde langt tilbage i tiden.

Kurset byder på et lille oplæg om de store tapeter der er blevet fremstillet, så som Bayeux og Ladby tapetet. Ud fra disse skal vi korte en egen fortællingen ned til et simpelt motiv med et nutidigt og personligt udtryk. Forløbet giver kendskab til processen fra start ide til et færdigt uldbroderi og kan efterfølgende bruges til undervisning i forskellige sværhedsgrader, alt efter behov.

I den praktiske del tegner vi selve motivet. Ud fra dette omdanner vi motivet til et broderimønster med de relevante broderiteknikker. Motiverne overføres til hørstof og broderes med uldgarn i en eksperimenterende prøve-proces, hvor der testes hvilke sting og farvekombinationer der passer bedst til motivet.

Samtidig med, at du får en introduktion til, hvordan du kan bruge dette håndværk, bliver du også givet en mulighed for at udtrykke dig selv og dine egne indre universer. De endelige produkter kan sættes i ramme, broderes direkte på tøj eller applikeres som patches og derved ”læses” af alle man møder på sin vej.

Indhold - sammendrag:
Broderede illustrationer med tekst: Tegning af illustration. Introduktion til materialerne. Gennemgang af broderiteknikker. Montering af færdigt arbejde på billederamme og applikation på andet stof.

Teknikker:
Nedlagt syning og kontursting. Tungesting til applikation.

Materialer:
Hørlærred og uldgarn. 

Overføringsteknik:
Kalkerpapir samt sæbeskabelon.

Deltagerforudsætninger:
Kendskab til håndbroderi en fordel.


Klassisk broderi i nye klæder

kursusoplysninger

Ledige pladserLedige pladser

 

Kursusnummer
20011

Tilmeldingsfrist
21.12.2020

Dato og tid

Lør 30.01.2021 10:00-18:00
Søn 31.01.2021 09:00-16:00

Instruktør
Eva mm Engelhardt

Undervisningssted
Kulturhuset Fjorden
Regner Langesvej 1
5300 Kerteminde

Lokale
Kunst og design

Pris
2.400,-

Tilmelding her på siden - eller send en mail til fagkursus@fora.dk