Fagkursus logo

Klassisk broderi i nye klæder

Uldbroderi - loddent og lækkert


Dette modul tager udgangspunkt i Almuesyningens smukke og vilde broderiverden. De danske bønder udsmykkede deres klæder og hynder med disse lækre, lodne og frie sting. Det er en broderiteknik med plads til masser af leg og stingtyper der svinger fra de nemme til dem der kræver man kører hjernen godt i stilling. 

Modulet vil byde på alle de elementer, der skal til for at give dig færdighederne til at skabe et færdigt broderi ved brug af klassiske broderiteknikker og materialer, og uldbroderiets uendelige mængde af variationer.

Vi kommer omkring kædesting, kontursting, splitsting, fladsting, heksesting, almueknuder og de rigtig sjove uldbunde. Der broderes på uldstof (vadmel) med uldgarn i 5-6 forskellige farver. Vi kommer også omkring den omfattende, men smukke prikoverføringsteknik, med henblik på overføring af egne motiver til uld samt historisk viden knyttet til broderiet.

De to kursusdage byder også på en række elementer, der kan kombineres på kryds og tværs i prøve- og eksperimentform. 
Vi kommer igennem hele procesrækken ”fra idé til færdigt broderi”, der munder ud i f.eks. forslag til undervisningsforløb, der kan tilpasses både børn og voksne, nybegyndere og øvede.

Uldbroderiets mange teknikker og fri mønsterleg er en hurtig, lodden og lækker størrelse, der giver et fladedækkende og farverigt liv til de varme boligtekstiler eller beklædningsgenstande. 

Indhold - sammendrag:
Uldbroderi på boligtekstiler: Udvikling af motiver. Tilpasning til produkt. Prikoverføring af motiv. Læring/syning af uldbroderiets teknikker. Syning af produkt.

Teknikker:

Kædesting, splitsting, fladsyning, heksesting, almueknuder og de rigtig sjove uldbunde.

Overføringsteknik:
Prikoverføring.

Materialer:
Vadmel og uldgarn.

Deltagerforudsætninger: 
Kendskab til håndbroderi en fordel, men ikke nødvendigt.
 

 


kursusoplysninger

Kursusnummer
20012

Tilmeldingsfrist
01.08.2020

Dato og tid

Lør 29.08.2020 10:00-18:00
Søn 30.08.2020 09:00-16:00

Instruktør
Eva mm Engelhardt

Undervisningssted
Nyborg Husflidsskole
Carlsmindevej 1
5800 Nyborg

Lokale
Lokale 1

Pris
2.400,-