Fagkursus logo

Klassisk broderi i nye klæder

Kultur omsat til broderisting


På modulet kommer du til at arbejde med nyfortolkning af klassiske kunstværker igennem broderi.
Med inspiration fra malerkunsten, hvor man fra gammel tid har dygtiggjort sig ved at kopiere klassiske mesterværker, får du mulighed for at prøve hvordan du, ved hjælp af computerprogrammer, kan omsætte malerier, typisk portræt malerier, til broderidesign. Der vil på kursets første dag være adgang til Mediegrafiskværksted, med professionelle computerprogrammer og print faciliteter.

Vi vil gå i dybden med designprocesser fra ide til broder, hvor finder du inspiration? Og hvordan omdannes ideen til et nyt og anderledes broderidesign? Herunder, hvordan det er muligt at differentiereret broderidesign, så det samme designet kan indeholde forskellige sværhedsgrader, og udfordringer på flere forskellige niveauer.
Samt hvordan man med forskellige broderiteknikker og materialer kan efterligne virkeligheden i udtryk og struktur.

Du vil også komme til arbejde med motivskitser, og hvordan du kan udnytte effekten af de forskellige sting i dine egne motiver samt hvordan du kan overføre motiverne til stof.

Vi kommer til at eksperimentere med ´håndbroderier, der kombinerer mange forskellige sting og teknikker: Schattérsting, guldbroderi, perlesyning, applikationer, reliefbroderi og stumpwork. 

Stumpwork er en særlig type engelsk broderi. Broderiet er tredimensionelt, reliefeffekten opnås ved at blande forskellige stingtyper, med små broderier og objekter, der applikeres på. Det er med andre ord, kun fantasien, som sætter grænser for hvad, der kan kombineres.

I løbet af de to dage vil der være en kombination af faste og frie broderiopgaver, samt inspiration til anvendelse og montering af broderierne. Vi kommer på den måde igennem hele designprocessen fra idé til det færdige broderi.

Indhold – sammendrag:
Klassiske portrætter i broderi. Design af motiv. Intro til tegne- og billedprogrammer på computer. Læring/syning af mange forskellige broderisting. Broderi af forskellige produkter.

Teknikker:
Schattérsting, forskellige knudesting, kniplingssting, nedlagtsyning, guldbroderiteknikker, perlebroderi og applikation.
Overføringsteknikker:
Tekstilblyanter og penne, print, lysbord og forsvindingsstoffer (Solvie)

Materialer:
Hørlærred, bomuld, forskellige typer broderigarn, metaltråd, perler og blonder.

Deltagerforudsætninger:
For dig der har lyst til at eksperimentere med forskellige broderiformer, og dig der har lyst til at udvikle dit eget design.
Kendskab til broderi vil være en fordel.

Materialepris:

ca. kr. 100,-

kursusoplysninger

Kursusnummer
20020

Tilmeldingsfrist
23.10.2020

Dato og tid

Lør 21.11.2020 10:00-18:00
Søn 22.11.2020 09:00-16:00

Instruktør
Dorte Edur Erichsen

Undervisningssted
Kulturmaskinen
Farvergården 7
5000 Odense C

Lokale
Tekstilværkstedet

Pris
2.400,-