Klassisk broderi i nye klæder

Broderede huller og hemmeligheder


På kurset tages der udgangspunkt i tre forskellige typer hulbroderi og deres fantastiske verden. Vi skal eksperimentere med de stilrene Engelske huller, de snørklede Venetianske huller og Udklipshedeboens sammensatte mønstre. De gamle teknikker skal omdannes til spionhuller, ind mod beklædningsgenstandes flotte foerstoffer eller lækre tilføjelser til vores boligtekstiler.

I løbet af to dage vil du blive introduceret til en række elementer, der kan kombineres på kryds og tværs.Vi kommer igennem hele procesrækken ”fra idé til færdigt broderi”, og det kan munde ud i et forslag til et undevisningsforløb  for folk med broderierfaring.

Modulet byder på alle de aspekter, der skal til for at give dig færdighederne til at skabe et færdigt broderi ved kombination af teknikker og materialer samt en fornemmelse af, hvordan hulbroderiet kan indgå i et større sammenhæng.

Forløbet starter med en introduktion til de tre hulvariationer og deres relevante redskaber, materialer og stingteknikker. I løbet af weekenden skal der afprøves og eksperimenteres med sammensætning af teknikker og materialer. Vi arbejder med både traditionelle og moderne materialer, design af eget motiv, overføring af motiv og presning af færdigt arbejde.

Samtidig med, at du får en introduktion til, hvordan du kan bruge det seje håndværk, bliver du også givet en mulighed for at se anderledes på de tekstiler vi omgiver os med. Kurset lægger op til at vække en nysgerrighed omkring, hvordan broderiet kan bruges på vores nuværende tekstiler. Både for at give dem udsmykning, men også for at give dem nyt liv. Et uheldigt hul i en kjole, kan hurtigt omdannes til hulbroderi – godt for både miljø, økonomi og kreativitet!

Indhold - sammendrag:
Broderede huller på tekstile brugsgenstande elelr beklædning med foer. Design af motiv. Overføring af motiv til stof. Læring/syning af broderiteknikkerne i forskellige materialer.

Teknikker:
Udklipshedebo-, venetianske- og engelske huller.

Materialer:
Hør og bomuld, stof og tråd.

Overføringsteknik:
Farveblyanter, blyanter, forsvindingstuscher kombineret med lysbord.

Deltagerforudsætninger:
Kendskab til håndbroderi nødvendigt.

 


Klassisk broderi i nye klæder

kursusoplysninger

Ledige pladserLedige pladser

 

Kursusnummer
21001

Tilmeldingsfrist
21.02.2021

Dato og tid

Lør 20.03.2021 10:00-18:00
Søn 21.03.2021 09:00-16:00

Instruktør
Eva mm Engelhardt

Undervisningssted
Hørvævsmuseet
Nårupvej 30
5620 Glamsbjerg

Lokale
Skolestuen - cafeen

Pris
2.500,-

Tilmelding her på siden - eller send en mail til fagkursus@fora.dk