Klassisk broderi i nye klæder

Naturen indfanget i 3-D broderi


På kurset kommer du til at eksperimenterer med forskellige former for håndbroderi. 
Inspirationen til broderierne hentes i naturen og i materialerne, så materialernes egenskaber er medbestemmende for udtrykket i det færdige broderi. 

Udover farver, form og struktur, kommer vi i designprocessen også til at inddrage genbrug og ressource anvendelse, da tekstile restprodukter med fordel kan anvendes i broderierne.

I løbet af kurset vil du få rig mulighed for at afprøve effekten af de forskellige typer af fibre og naturmaterialer, og hvordan de kan sys, limes eller filtes på nye måder.

Vi kommer til at lege med broderier, der kombinerer mange forskellige sting og teknikker: 3D-sting, frie sting, stumpwork teknikker, hævet broderi og applikation. Stingene vælges så de understreger naturens former.

Der arbejdes med plastisk broderi og inkorporering af forskellige materialer i broderiet, det er derfor ikke tanken at disse broderier skal kunne ”komme en tur i vaskemaskinen”, men broderierne skal derimod have lov at præsenterer sig som de små kunstværker de er.

Derfor får vi på kursets anden dag besøg af gæsteunderviser Ellen Loumann Lissau. Ellen vil give en introduktion til bogbindertekniker og materialer, der er velegnede til montering af denne type broderier, og komme med et bud på et velegnet emne til montering af et af kursets broderier.

I løbet af de to dage vil der være en kombination af faste og frie broderiopgaver. Du vil også komme til at stifte bekendtskab med grundlæggende bogbindingsteknikker, som kan bruges når broderierne skal monteres. Vi kommer på den måde igennem hele designprocessen fra idé til det færdige broderi.

Indhold – sammendrag:
Kreativt broderi med materiale eksperimenter. Design af motiv. Tekstile collageteknikker. Læring/syning af forskellige sting. Bogbindingsteknikker. Broderi og montering af produkt.

Teknikker:
Frie sting, forskellige knudesting, tungesting, applikation, filtning, nedlagtsyning.
Overføringsteknikker:
Frihåndstegning med tekstilpenne.

Materialer:
Hør, uld, silke, bomuld, chiffon, papir og naturmaterialer (blade, sten, muslingeskaler m.m.)

Deltagerforudsætninger:
For dig der har lyst til at eksperimenter med forskellige udtryk i håndbroderi, og dig der har lyst til at udvikle dit eget design. 
Kendskab til håndbroderi vil være en fordel.

Materialepris:
Ca. kr. 200,-

Klassisk broderi i nye klæder

kursusoplysninger

Ledige pladserLedige pladser

 

Kursusnummer
21006

Tilmeldingsfrist
19.02.2021

Dato og tid

Lør 20.03.2021 10:00-18:00
Søn 21.03.2021 09:00-16:00

Instruktør
Dorte Edur Erichsen

Undervisningssted
Kulturmaskinen
Farvergården 7
5000 Odense C

Lokale
Tekstilværkstedet

Pris
2.400,-

Tilmelding her på siden - eller send en mail til fagkursus@fora.dk