Blåfarvning

- med vaid og indigopigmenter


Vi skal på dette modul dels arbejde med traditionel blåfarvning i urinkype (såkaldt potteblå), men også med farvning i kyper lavet med kalk og forskellige former for fruktose, så som overmodne bananer og skaller fra citrusfrugter. 

Den særlige kemi, der skal tages højde for, når man blåfarver, gennemgås. 
Desuden vil der være en kort introduktion til den japanske tekstilteknik shibori. 

Efterbehandling af de indfarvede materialer samt indigos og vaids kulturhistorie er en del af indholdet i dette modul, som forventes at blive afholdt på Hørvævsmuseet på Krengerup. 

Der farves på såvel uld, som hør og silke, garn og stof.

Med øget fokus på sammenhængen mellem tekstilproduktion og miljø har plantefarvning fået stor bevågenhed i de senere år. Ikke al plantefarvning er dog lige miljøvenlig. På dette kursusforløb vil vi arbejde så miljøvenligt som muligt med emnet.Målgruppe:

Kursusforløbet henvender sig til voksne, der er interesseret i at gå i dybden med plantefarvning, hvad enten det er som underviser, formidler, iværksætter eller lignende. Forløbet er ligeledes relevant for museumsformidler.

Deltagerforudsætninger:
Du har tidligere stiftet bekendtskab med tekstilfarvning, gerne plantefarvning og du har erfaring med undervisning eller formidling i design og håndværk.

Hvert modul behandler et tema inden for plantefarvning. Der farves første og fremmest prøver og for at få det fulde udbytte af kursusforløbet, må der forventes noget hjemmearbejde mellem undervisningsgange.


Blåfarvning

kursusoplysninger

 

Kursusnummer
20021

Tilmeldingsfrist
03.04.2020

Dato og tid

Lør 02.05.2020 10:00-18:00
Søn 03.05.2020 09:00-16:00

Instruktør
Anne Marie Nielsen

Undervisningssted
Hørvævsmuseet
Nårupvej 30
5620 Glamsbjerg

Lokale
Vaskehuset

Pris
2.400,-

Tilmelding her på siden - eller send en mail til fagkursus@fora.dk