Fagkursus logo

Brug barken

– Flet med pilebark – Valgfag


Pilebark, et blødt naturmateriale, er smukt og meget anvendeligt til at indlære forskellige flette- og håndarbejdsteknikker og arbejde med det æstetiske udtryk i det færdige arbejde.
 
Vi begynder med at lære barken at kende ved at flette en lille kurv i hånden - helt eller delvist i kiperflet og med mønster af inder- og yderside af barken. Der instrueres mundtligt, ved forevisning og til dels ved hjælp af tegninger og eksempler.
 
Som indledende øvelse til at flette på skabeloner indlæres heksagonalflet og mønsterdele til ‘knipling’ som fx galslag og edderkopper.
 
Dernæst flettes en skål/kurv i heksagonalflet på en træskabelon; der er mulighed for at vælge forskellige kanter/afslutninger alt efter anvendelsesformål og/eller æstetisk udtryk.
 
Som afslutning flettes ‘kniplinger’, også på træskabelon. Valg af størrelse på kurven/skabelonen og beregning af materialeforbrug drøftes i fællesskab. Efter personligt valg indarbejdes nogle af de lærte småmønstre i kurven, og der vises flere muligheder for afslutning/kant.

Forskellige redskaber bliver præsenteret, og høst, sortering, tørring og opbevaring af bark vil blive forklaret (høst kan kun foregå om sommeren).
 
Bogen ’Brug Barken’ af Annie Westphael og Kirsten Ploug kan købes på kurset (findes også på mange biblioteker).

Materialer afregnes ved afslutning af kurset.

Liste over ting der skal/kan medbringes, følger senere.

kursusoplysninger

Kursusnummer
19101

Tilmeldingsfrist
25.03.2019

Dato og tid

Fre 26.04.2019 10:00-18:00
Lør 27.04.2019 09:00-17:00

Instruktør
Kirsten Ploug

Undervisningssted
Kulturmaskinen
Farvergården 7
5000 Odense C

Lokale
Tekstilværkstedet

Pris
2.100,-