Introduktion til stoftryk og stofmaling

- med plantefarver


Vi skal blandt andet arbejde med miljøvenlige reserveringsteknikker og rammetryk. 

Undervejs belyses, hvilke særlig udfordringer det giver at bruge plantefarver til disse teknikker og hvorledes forskellige typer tekstil skal prepperes for at opnå det bedste resultat. 

Der gøres opmærksom på at Eco print ikke er en del af modulets indhold.

Med øget fokus på sammenhængen mellem tekstilproduktion og miljø har plantefarvning fået stor bevågenhed i de senere år. Ikke al plantefarvning er dog lige miljøvenlig. På dette kursusforløb vil vi arbejde så miljøvenligt som muligt med emnet.Målgruppe:Kursusforløbet henvender sig til voksne, der er interesseret i at gå i dybden med plantefarvning, hvad enten det er som underviser, formidler, iværksætter eller lignende. Forløbet er ligeledes relevant for museumsformidler.

Deltagerforudsætninger:
Du har tidligere stiftet bekendtskab med tekstilfarvning, gerne plantefarvning og du har erfaring med undervisning eller formidling i design og håndværk.

Hvert modul behandler et tema inden for plantefarvning. Der farves første og fremmest prøver og for at få det fulde udbytte af kursusforløbet, må der forventes noget hjemmearbejde mellem undervisningsgange.


Introduktion til stoftryk og stofmaling

kursusoplysninger

Ledige pladserLedige pladser

 

Kursusnummer
21002

Tilmeldingsfrist
08.04.2021

Dato og tid

Lør 08.05.2021 10:00-18:00
Søn 09.05.2021 09:00-16:00

Instruktør
Anne Marie Nielsen

Undervisningssted
Kulturmaskinen
Farvergården 7
5000 Odense C

Lokale
Tekstilværkstedet

Pris
2.550,-

Tilmelding her på siden - eller send en mail til fagkursus@fora.dk